Duyurular

Argonotlar Telif Kumbarası yeniden!

Yazarlarımızın telif ücretlerini karşılamak için başlattığımız Telif Kumbarası kampanyamızı okurlarımıza sunarız.

Görsele tıklayarak Telif Kumbarası kampanyamıza erişebilir ve destek verebilirsiniz.

Sevgili Argonotlar okurları,

Daha sürdürülebilir bir yayın olmak için başlattığımız Argonotlar Telif Kumbarası kampanyamızın 2024-2025 dönemi için desteklerinizi bekliyoruz.

Argonotlar’ın en güçlü yönü bağımsız yazarları. Bu gücümüzü muhafaza etmek, okurlarımıza özgün içerikler sunmaya devam edebilmek, sürdürülebilir ve bağımsız bir gelir modeli oluşturabilmek için 2022 yılı Eylül ayında başlattığımız Argonotlar Telif Kumbarası kampanyamızın ilkinde 94 kişinin desteğiyle 38.800 TL; 2023 yılında ise 84 kişinin desteğiyle  45.750 topladık. Okur destekleriyle elde edilen bu gelir sadece yazarlara telif ödemek için kullanıldı ve 50’den fazla yazının telifi karşılanmış oldu.

2020 yılında yayın hayatına başlayan Argonotlar, 200’den fazla özgün eleştiri yazısı, 200’e yakın söyleşi, 100’den fazla Kütüphane içeriği hazırladı. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgeden kültür sanat faaliyetlerini ele alan yazı ve söyleşilere, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen bienallere dair yazılara ve güncel sanat gündeminden özel dosyalara kadar uzanan bu çeşitli içerikler 100.000’den fazla tekil kullanıcıya ulaştı.

2024 sonbahar sezonu ve 2025 yılının ilk yarısını kapsayacak şekilde Argonotlar Telif Kumbarası kampanyamızı tekrar açıyor; sanatseverleri ve okurlarımızı kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz.

Argonotlar Telif Kumbarası nedir?

Telif Kumbarası, Argonotlar’ın editoryal bağımsızlığını ve yazarlarımızın eleştirel üretim özgürlüğünü sürdürmek üzere okurlarımızın desteğine dayanan bir gelir metodu. Bu kampanyayla sadece yazarlarımızın teliflerini karşılayabilmeyi değil Argonotlar okurunu da üretimi destekleyerek yayının aktif bir paydaşı olabilmesini hedefliyoruz. Dünyada birçok bağımsız yayının okurlarıyla dayanışarak geliştirdiği bu ve benzeri modellerin Türkiye’deki güncel sanat ortamında da bağımsız yayıncılığa ve çeşitliliğe katkıda bulunmasını umuyoruz.

Argonotlar olarak yazarlarımızla ürettikleri içerik başına 1500-2500₺ arasında bir telif ödüyoruz. Günümüz ekonomik koşullarında yazarlarımızın hak ettiği telif bedeli değil belki ama AICA Türkiye’nin tarifesiyle, mevcut olanaklarımız arasında bir denge tutturmak için elimizden geleni yapıyoruz.

Nasıl destek olabilirsiniz?

2025 Haziran ayına kadar açık olacak Argonotlar Telif Kumbarası kampanyamızla 100.000₺ telif ücreti toplamayı hedefliyoruz. Bu bütçeyle 2024-2025 yılı içerik takvimimizde 50 ila 70 arasında yazıya telif sağlamayı planlıyoruz. Hedefimiz hem yazarların üretimini sürdürülebilir kılmak hem de daha fazla yazı yayınlayarak okurlarımız için güncel sanat başta olmak üzere sanat alanında takip etmeye değer bağımsız bir mecra olmaya devam etmek.


Aşağıda yer alan Shopier linkleri üzerinden Argonotlar Almanak 2023’ün dijital versiyonunu satın alabilir, böylelikle yeni dönem telif kampanyamıza 3 ayrı fiyat kategorisi üzerinden destek olabilirsiniz. Gönderdiğiniz desteklerin tamamı Argonotlar Telif Kumbarası kampanyasına aktarılacak. Ayrıca Argonotlar Almanak 2024 basılı versiyonu yayınlandığında da belirttiğimiz üzere destekçilerimize hediye edilecektir.


Siz de kampanyaya tek seferlik 750₺, 1000₺ ve 2000₺ olmak üzere üç farklı kategoriden sizin için en uygun olanını seçerek destek olabilirsiniz.

Telif Kumbarası destekçilerine Argonotlar Almanak 2024 hediye!

Argonotlar Telif Kumbarası’na yapacağınız tüm destekler sadece yazarların telif ücreti için kullanılacak. Kampanyamız karşılıksız destek anlayışına dayansa da 2024 Ocak ayına kadar destekte bulunan okurlarımız, Argonotlar’ın bu yıl üçüncüsünü 2025 Şubat ayında basılı olarak yayınlayacağı Argonotlar Almanak 2024’ün bir kopyasına sahip olabilecek.

Argonotlar Almanak sınırlı sayıda basılan ve satışı olmayan bir arşivsel yayın olarak sadece Argonotlar yazarları, sanatçılar, kurumlar ve destekçilerine hediye edilmektedir. Ayrıca, bireysel ya da kurumsal olarak Almanak 2024’ün hamilerinden biri olmak isterseniz detaylı bilgi için info@argonotlar.com adresine e-posta göndererek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Neden bu desteğe ihtiyaç duyuyoruz?

Üç buçuk yıldır, EED (European Endowment for Democracy)’den almaya hak kazandığımız fon ve aldığımız küçük çaplı reklamlar çekirdek ekibimizden 3 kişinin maaşları ile yazarlarımızın telif ücretlerinin bir kısmının ödenmesini sağladı. Ancak, tohum sermaye fonları yapıları gereği yalnızca yayınların başlangıç aşamasını desteklemekte ve devamında yayınların kendi ekonomisini yaratmasını beklemektedir. Bu yönüyle, Argonotlar için okur destekli bir desteğin sürdürülebilirliği aynı zamanda yayının da sürdürülebilirliği anlamına geliyor.

Bugün Argonotlar’ın galeri veya müzelerden gelen reklam, sponsorluk ve işbirlikleriyle elde ettiği gelir beklenilenin aksine yayın hayatına  devam etmek için ihtiyacı olan gelirin yalnızca küçük bir kısmını karşılıyor. Yayınımızın bağımsız sanat eleştiri ve tartışmalar için bir alan olmaya devam edebilmesi için ihtiyacı olan gelir, koleksiyonerlerin, vakıfların ve en önemlisi okurlarımız ve sanatseverlerin desteğiyle oluşmaktadır.

“Maddi destek veremiyorum, Argonotlar için başka ne yapabilirim?” diyorsanız Telif Kumbarası kampanyamızı sosyal medya hesaplarınızdan ya da destek olabileceğini düşündüğünüz kişilerle doğrudan paylaşarak siz de bu kampanyanın bir parçası olabilirsiniz.

Argonotlar olarak gelir modelimizi çeşitlendirmek ve sürdürülebilir bir yayıncılık için arayışlarımız sürüyor. Argonotlar Telif Kumbarası dışında her türlü reklam, destek ve fon öneriniz için ekibimize info@argonotlar.com e-posta adresinden ulaşabilirsiniz. Argonotlar’ı Instagram ve Twitter‘dan takip ederek en güncel sanat haberlerinden, söyleşi ve eleştiri yazılarından haberdar olabilirsiniz.

Argonotlar hakkında

Argonotlar 2020 yılından bu yana güncel sanat başta olmak üzere günümüzün sanatsal tartışmalarını ele alan çevrimiçi bir platformdur. Bağımsız ve çok sesli güncel sanat yayını Argonotlar’ın ekibi Kültigin Kağan Akbulut, Seçil Epik, Özlem Altınok, Ozan Ünlükoç ve Esra Ece Kuleci’den oluşurken aralarına her geçen gün yeni isimlerin eklendiği 100’den fazla bağımsız yazarın katkısıyla yayın hayatına devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

Söyleşi

Yelta Köm, Depo’da gerçekleşen “Üç Kapı” sergisini kamusal programı düzenleyenlerden Başak Ertür’le konuşarak ele aldı.

Kütüphane

Sanat Dünyamız Film Günleri’nin ikincisi bu yıl “Bir de Buradan Bak” başlığı altında 24-27 Ocak Tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu vesileyle Senem Aytaç'ın Sanat Dünyamız...

Kütüphane

“Sakin Topraklar” sergisi vesilesiyle küratör Yasemin Ülgen ve direktör Esra Eldem’le Eldem Sanat Alanı’nın danışmanı Melike Bayık’ın gerçekleştirdiği söyleşi Argonotlar Kütüphanesinde.

Gündem

Bor Sanat konuşmalarının son oturumunda Türkiye’nin kültür-sanat ortamındaki eleştiri kültürü ve üslubu, geçmişten günümüze bir perspektifle ele alındı.

© 2020

Exit mobile version