Connect with us

Ne arıyorsun?

Argonotlar

Duyurular

Kültür için Alan “Uluslararası Dolaşım Programı”na açık çağrı

Kültür için Alan, kültür-sanat alanında aktif üretim yapan kişi, kurum, inisiyatif ve kültür-sanat faaliyetlerinde bulunan sivil toplum kuruluşlarını çağırıyor.

Kültür için Alan, kültürel faaliyetlerini ve sanatsal pratiklerini geliştirmeyi amaçlayan kültür ve sanat aktörlerini bu yıl Eylül, Ekim ve Kasım aylarında gerçekleştirilecek Uluslararası Dolaşım Programı’na davet ediyor. Berlin, Paris, Stockholm ve Amsterdam’da düzenlenecek birer haftalık programlarda katılımcılar; kültür kurumları ve inisiyatif ziyaretlerinin yanı sıra, atölye çalışmaları ve etkinliklere katılmak ve işbirlikleri geliştirmek üzere Almanya, Fransa, İsveç ve Hollanda’da çalışan kültür aktörleriyle birebir görüşme imkanı buluyor.

Uluslararası Dolaşım Programı başvuru çağrısı, 2023 yılında -Ankara ve İstanbul dışında- Türkiye’nin tüm şehirlerinden kültür-sanat alanında aktif üretim yapan kişi, kurum, inisiyatif ve kültür-sanat faaliyetlerinde bulunan sivil toplum kuruluşlarının başvurularına açık. Son yaşanan depremler sebebiyle İstanbul ya da Ankara’ya taşınmak zorunda kalmış kültür aktörleri de bu çağrıya başvurabilir.

Başvuruların değerlendirmesi sonucunda toplam 50 katılımcı belirlenecek ve seyahat masrafları Kültür için Alan tarafından karşılanacak. Başvuru sahibi ve muhtemel proje ortakları görsel sanatlar, kültürel miras, edebiyat, sinema, müzik, çağdaş sanat, performans, dans, tiyatro, yeni medya sanatları veya tasarım alanında faal olmalıdır.

Başvurular 9 Mayıs 2023 günü saat 24:00’te kapanacaktır. Başvuru sonuçları ise 13 Haziran 2023 tarihinde Kültür için Alan’ın çevrimiçi platformlarında yayınlanacaktır. Adaylar www.kulturicinalan.com internet adresinden çağrı ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirler.


GÜNCELLEME: Uluslararası Dolaşım Programının başvuru süresi 22 Mayıs 2023 tarihine kadar uzatıldı!

İlginizi Çekebilir

Eleştiri

Gizem Akkoyunoğlu'nun Sanatorium'da gerçekleşen "Kudretin Silüetleri" sergisini Oğuz Karayemiş değerlendirdi.

Söyleşi

Kundura DocLab vesilesiyle İstanbul’a gelecek olan Rabih Mroué ile dünya ahvalini, tiyatro ve performans ilişkisini ve İstanbul’la bağını konuştuk.

Söyleşi

Dirimart Pera’daki “Öfke” sergisi vesilesiyle Shirin Neshat’la son dönem çalışmalarını, Türkiye’deki ve İran’daki kadın hakları mücadelelerini konuştuk.

Eleştiri

LGBTİ+ sanatçıların işlerinden ve kuir üretimlerinden oluşan KIRIK inisiyatifinin hazırladığı gösterim programını İrem Karaaslan ele aldı.