Connect with us

Ne arıyorsun?

Argonotlar

Duyurular

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde kaçırmamanız gereken 10 sergi

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali başladı. 60 ayrı noktada 1000’den fazla sanatçının yer alacağı festival Atatürk Kültür Merkezi’nden Galataport’a uzanıyor.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali başladı. Klasik sanatlardan güncel sanata, dijital sanattan sinemaya kadar birçok alanda sergi, konser, gösterim, atölye ve etkinliklerin yer aldığı festival 30 Ekim – 14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 41 adet kapalı, 24 adet açık olmak üzere toplam 65 noktada gerçekleşecek festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye web sitesinden ulaşabilirsiniz. 

Festival kapsamında gerçekleşecek 10 sergiyi bir araya getirdik. 

AKM, Dün ve Bugün

Yenilenen yüzüyle sanatseverlerle buluşacak olan AKM’nin mimarı Murat Tabanlıoğlu küratörlüğünde gerçekleştirilecek sergide AKM’nin 50 yılı geçen tarihine bakılacak. AKM sergisi, yapının dünü ve bugününü maketler, destekleyici arşiv belgeleri ve mimari sürece dair bilgilerle olduğu gibi, geçmiş performansların kayıtlarına da yer vererek gösteriyor. Sergi 28 Kasım tarihine kadar, AKM Opera Binasında görülebilir. 

Yeniden

Beyoğlu çevresindeki galeriler tarafından temsil edilen sanatçıların eserlerini bir araya getiren sergi AKM’nin yeniden açılmasına istinaden bu bölgede yaşanacak hareketi ve kültür-sanat ortamının genç enerjisini hatırlatmayı hedefliyor. AKM Galeri’de gerçekleşen sergi Hüsamettin Koçan’ın danışmanlığında, Haldun Dostoğlu’nun küratörlüğünde, Gizem Gedik’in yardımcı küratörlüğünde gerçekleştirildi. 16 sanatçının 29 eserinin yer aldığı sergi 28 Kasım’a kadar görülebilir. 

Tankut Öktem Retrospektifi: Kristal Çağ Kapılarında

Heykel sanatımızın ustalarından, aynı zamanda Devlet Sanatçısı unvanına da sahip Prof. Dr. Tankut Öktem’in retrospektif sergisinde sanatçının uzun yıllara uzanan eserleri ve kişisel arşivi de yer alıyor. Dr. Oylum Öktem İşözen ve Pınar Öktem Doğan küratörlüğünde gerçekleşen sergi, AKM Çok Amaçlı Salon’da 28 Kasım’a kadar görülebilir. 

Akış

AKM’nin Türkiye kültürel hafızasındaki yerini, yeniden canlandığı günümüzü ve kolektif geleceğimizi, üç farklı alanda kapsayıcı sanatsal bir deneyime çeviren bu eser, ışık ses ve mekanı bir araya getiriyor. Sokağı ziyaret eden herkesin, geçmişten günümüze ulaşan ve geleceğe de köprü olan AKM’nin farklı dönemlerdeki deneyimlerini kendi kişisel deneyimiyle bütünleştirmesine olanak sağlıyor. Nohlab ekibi tarafından gerçekleştirilen eser 14 Kasım’a kadar AKM Kültür Sokağı’nda görülebilir. 

Dönüşüm Taksim Maksim

İstanbul’un kalbindeki çeşitliliği ve çok sesliliği yakınsayan Beyoğlu semti şehrin kültür mozaiğini oluşturan başlıca bölgeler arasındadır. Osmanlı Devleti’nin su taksimi yapmasından adını alan Taksim Meydanı ise yıllar içerisinde değişen ve dönüşen bir tür nesneler meydanı olarak; artan ziyaretçilerinin gelip geçişine izin veren, cezbedici ışıklı tabelaların kendine zahmetsizce yer bulduğu, müziğin, kültür-sanatın, zanaatin eklemlendiği eğlenceli buluşmalar kadar hüzünlü vedalara da tanıklık eden bir yer olmuştur. Taksim Maksim’de nesnenin dönüşümü, ihtimalleri ve dolanıklığı üzerine görsel ve işitsel bir dille kurgulanan yapıtlar; karşılaşmalar, buluşmalar, soylulaşma, göç, kimlik, çok kültürlülük, geçmişe özlem, geri dönüşüm ve kent yaşamı gibi 21. yüzyıl kavramlarını karşımıza çıkarır.

Ayça Okay’ın küratörlüğünü yaptığı dergide Hüseyin Bahri Alptekin, Manaf Halbouni, Nancy Atakan, Özlem Günyol / Mustafa Kunt, Pınar Akkurt, Robert Montgomery, Seçkin Pirim, Selçuk Artut, Serkan Demir, Şakir Gökçebağ, Vahap Avşar sanatçı olarak yer alıyor.

Nazarin Fotoğraf Sergisi

Sürrealist sinemanın babası kabul edilen Luis Buñuel’in görüntülerini, filmin tanıtım fotoğraflarını çeken, modern fotoğrafçılığın Latin Amerika’daki en büyük temsilcisi olan Manuel Álvarez Bravo’nun fotoğraflarını ve görsel-işitsel materyalleri içeren bir kamera arkası sergisidir. Atlas Sinema Müzesi’nde yer alan sergi 21 Kasım’a kadar görülebilir. 

Yaya Sergisi

Uluslararası alanda tanınmış 9 sanatçı, mimar ve tasarımcının çalışmalarının yer aldığı sergi Gezi Parkı’ndan Galataport’a kadar uzanan alanda meydan cephelerinde, sokaklarda, sokak mobilyalarında, bilboardlarda görülebilir. Ali Akay küratörlüğünde hazırlanan sergi 14 Kasım’a kadar sürecek. Sergide Ayşe Erkmen, Barış Doğrusöz, Güneş Terkol, Leyla Gediz, Lara Ögel, Nasan Tur, Seza Paker, Volkan Aslan, Wang Du sanatçı olarak yer alıyor. 

BASELECTED Sergisi

Türkiye genelinde 87 Güzel Sanatlar Lisesi ve 80’den fazla üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim gören öğrencilerin resim, heykel, fotoğraf, cam ve seramik çalışmalarından oluşan BASELECTED 14 Kasım’a kadar Tophane-i Amire Tek Kubbe’de görülebilir. 

Işık Sergisi

Işık Yolu Tasarım Sergisi, Gezi Parkı’ndan Galataport İstanbul’a kadar İstiklal Caddesi hattı üzerinde 12 sanatçının ışık tasarımı/yerleştirmesini kapsıyor. Sanat, tasarım, mimarlık gibi farklı alanlardan sanatçıların yer aldığı sergide, tasarımcılar aydınlığa, karanlığa, ışıkta görünür kılınan renk, form gibi kavramlara, birlikteliğe, farklılıklara, toleransa dikkat çekiyor. Erdem Akan küratörlüğünde gerçekleşen sergide Alexis Şanal, Burcu Büyükünal, Burcu Sülek, Gülşah Cantaş, Melike Altınışık, Meriç Kara, Nihal Akarsu, Sema Topaloğlu, Şule Koç, Selva Gürdoğan, Zeynep Tümertekin sanatçı olarak yer alıyor. 14 Kasım’a kadar görülebilir. 

Monet & Friends

Monet, Pissarro, Renoir, Cézanne ve daha birçok ressamın fırça darbelerinin ziyaretçilere 19. yüzyıl Paris’ini, şehri ölümsüzleştiren ressamların gözünden gezme imkanı sunduğu Monet & Friends Sergisi; Debussy, Tchaikovsky, Ravel ve Offenbach gibi bestecilerin eserleriyle duyuları eş zamanlı olarak harekete geçiren sürükleyici bir deneyim sunuyor. Grande Experiences tarafından hazırlanan sergi 14 Kasım’a kadar Galataport’ta görülebilir. 

İlginizi Çekebilir

Bülten Arşivi

İnisiyatifler nerede? + İstanbul Tiyatro Festivali’nde neler var? + Haftanın sanat gündemi, eleştiriler, söyleşiler