Söyleşi
Haritalarda görülmeyen yerler, "big data" ve nazara karşı dökülen kurşunlar; bir sergiyi tasarlamak ve sergilerde şiirsel metinler kullanmak... Her şey tanıdık, her şey yabancı!
Ne arıyorsun?
Haritalarda görülmeyen yerler, "big data" ve nazara karşı dökülen kurşunlar; bir sergiyi tasarlamak ve sergilerde şiirsel metinler kullanmak... Her şey tanıdık, her şey yabancı!
Küratörleri tarafından "büyük bir kamusal program" olarak tanımlanan 17. İstanbul Bienali'nin nelere imkân sağladığı veya kısıtlılıkları ile öne çıkan yanları üzerine bir soruşturma.
İstanbul’un kaotik yapısı, çarpık kentleşme, güvencesizlik, adaletsizlik ve ekonomik kriz gibi problemler eşliğinde günler hâlâ üzerimize yığılırken: Nermin Er'in Işıklar Açılınca sergisi üzerine.
Bursa Nilüfer Belediyesi güncel sanatta etkin belediyelerden biri. 10 Nisan'a kadar sürecek sergiyi Kerem Ozan Bayraktar, Sinem Dişli, Burak Kabadayı ve Ilgın Seymen'den dinledik.
Burak Kabadayı’nın Sabit Değişiklikler, Dinamik Aralıklar başlıklı kişisel sergisi sanatçının modifiye araba kültürü üzerinden daire, doğru ve eğri kavramları etrafında şekilleniyor.
Zaman her an yeniden başlıyor, ağaçlar büyüyor, patates plastiğe dönüşüp buharlaşıyor, akan sular donuyor, balonlar sönüyor, kelimeler yok oluyor, tavuklar büyüyor.
Trumpların Beyaz Saray macerasıyla söze başlayan Ruth Holliday ve Tracey Potts kitsch'e günümüz kültürel siyaseti ve zevk üzerinden bakıyor.
Ulya Soley tiyatro, video ve performans alanlarında çalışan sanatçı Onur Karaoğlu ile üretimi ve farklı mecraları kullanma biçimleri üzerine konuştu.
Neoliberalizmin açmazlarının, kolonyalizmin kılık değiştirmiş halinin ve heteronormatif baskının izlerini kitsch üzerinden takip etmek isteyen güncel çabayı baş etmesi zor bazı sorunlar da bekliyor.
Ulya Soley Queer Sanat Yazı Dizisi kapsamında, sanatçı ikilisi biriken ile işleri ve onların arka planındaki yaratım süreçlerini konuştu.