Söyleşi
Endüstri kompleksine sızarak makinelere ve makinelerden arta kalan a(r)tıklara dair örtük ilişkileri ele aldığı sergisini Buşra Tunç ve küratörü Ekmel Ertan'la konuştuk.
Ne arıyorsun?
Endüstri kompleksine sızarak makinelere ve makinelerden arta kalan a(r)tıklara dair örtük ilişkileri ele aldığı sergisini Buşra Tunç ve küratörü Ekmel Ertan'la konuştuk.
Venedik Bienali’nin açık queer kimliğiyle bilinen ilk küratörü Adriano Pedrosa’nın “Yabancılar Her Yerde” temasıyla günümüzün sancılı yabancılık kavramlarını keşfetmeye davet ettiği 60. edisyonundan izlenimler.
Birçok farklı alanda sosyal sorumluluk projesi yürüten Mina'nın Çocukları'nın bu yıl gerçekleştirdiği etkinliklerden biri de Kolektif "İyileşme" başlıklı üçüncü grup sergisiydi.
Sanatçı, küratör ve yazar kimlikleriyle sanat dünyasında yer alan Larissa Araz, Didem Yazıcı, Nazlı Gürlek Hodder ve Sibel Horada'yla annelik ve sanat emekçiliği üzerine.
Haritalarda görülmeyen yerler, "big data" ve nazara karşı dökülen kurşunlar; bir sergiyi tasarlamak ve sergilerde şiirsel metinler kullanmak... Her şey tanıdık, her şey yabancı!
Kültür sanat alanında istihdam edilmenin, kişisel tatmine ve kültürel sermaye birikimine zemin hazırladığı argümanı kültür işçilerinin emeklerini “incelikli” ve “estetik” bir şekilde görünmez kılıyor.
Ahmet Doğu İpek’le Arter’de 12 Şubat 2023'te zamanını tamamlayacak sergisi “Başımızda Siyahtan Bir Hâle” üzerine…
Çimenin Vaadi temasıyla gerçekleşen 5. Mardin Bienali kitlesel göç hareketleri, totaliterleşmiş ulus devletler, şirketlerin yıkıcı küresel politikaları karşısında Mezopotamya toprakları içinde alternatifler arıyor.
Zilberman İstanbul'da 1 Temmuz'a kadar sürecek sergi temsil, kimlik, keder, adalet ve psikolojik ikilem kavramları etrafında derinleşiyor. Naz Kocadere'nin sergi metni Argonotlar Kütüphanesi'nde.
Duygu Demir, küratoryal “yaklaşma biçimi”yle serginin atmosferini genişletirken Deniz Aktaş “Tesadüfi Bir Kronolojinin 76 Parçası” sergisiyle kucağımızda bir top dikenli geven otuyla bizi baş...