Söyleşi
40. yılını kutlayan Siyah Beyaz’ın uzun yolculuğunu, biriktirdiklerini ve gelecek planlarını galerinin yöneticisi Sera Sade ile konuştuk.
Ne arıyorsun?
40. yılını kutlayan Siyah Beyaz’ın uzun yolculuğunu, biriktirdiklerini ve gelecek planlarını galerinin yöneticisi Sera Sade ile konuştuk.
Sergi katalogları, sanatçı kitapları, biyografiler, araştırma kitapları... İşte karşınızda 2023'ün öne çıkan sanat kitapları!
Türkiye sanatının 100 yılına dair öznel bir tahlil olan bu yazı, günümüzü anlamlandırmak için tarihsel bir perspektif çizme gayreti taşıyor.
Türkiye çağdaş sanat tarihinden eserlere yakından baktığımız çalışmamız kapsamında Nermin Saybaşılı'dan Gülsün Karamustafa'nın çalışmalarında çocukluğa dair kapsamlı yazısının ilk bölümü.
Nermin Saybaşılı’dan Gülsün Karamustafa’nın çalışmalarında çocukluğa dair yazısının devamı "Çocuk/luk: Yapboz Dünya Atlası", "Çocuk Hatırlar. Çocukluk Hatırlanır.", "Çocuk/luk: Kayıp Kıta" başlıklarıyla yayında.
Türkiye’de 80’lerde kavram odaklı ifadeye yönelen sanatçılar, belgeyi malzeme olarak kullanırken tanıklık veya temsil yoluyla toplumsal meselelerin hafızasını da tutarlar.
Saz Heyeti; 1950’lerden 2020’lere kadar, 10’ar yıllık zaman dilimlerinin her birinden kendisine bakanları, kendi kentlilik tecrübelerinin ürettiği farklı gündemlerle yüzleştirme gücüne sahip.
Türkiye Çağdaş Sanat Tarihine Çoğul Bir Bakış çalışmamız kapsamında Tosun Bayrak'ın 1970 New York'unda gerçekleşen Love America or Live performansı üzerine.
“Türkiye Sanat Tarihine Çoğul Bir Bakış” çalışması esnasında jüriyi öldürdük çünkü hâkim anlatıların hatırlanır kıldığı yapıyı tekrar ederek daha da önemli hale getirmek istemedik.
70'lerden bugüne Türkiye çağdaş sanatına dair metinler üretmek için yola çıktığımız; bu alanda emek veren küratör, yazar, akademisyen ve sanat profesyonellerinin katkıda bulunduğu çalışmamızla...